Tek kada veselo navučemo sandale shvatimo da smo cele godine pod tepih gurali probleme sa noktima ukoliko ih imamo. To što nisu izložene tokom cele godine ne znači da se ne moramo brinuti o njima.

Više brinemo o nezi kože nego noktima!

Obično pridajemo više pažnje nezi kože nego noktima jer oni, zbog svoje čvršće građe, deluju otpornije. Nokat je rožnati proizvod kože koji je porozan, pa ono što nanesemo na njegovu površinu prolazi mnogo dublje u kožu. Tako u telo mogu dospeti mnoge štetne materije koje se često nalaze u raznim proizvodima za negu i ulepšavanje noktiju.

Kao i bilo koji drugi deo tela, nokti mogu biti izloženi bakterijama i gljivicama a oštećenja koja nastanu su veliki estetski problem. Često, ukoliko se gljivice na noktima ne tretiraju mogu nastati i ozbiljnije posledice koje mogu onemogućiti normalno hodanje.

Gljivice na noktima dobijamo direktnim kontaktom!

One se mogu dobiti direktnim kontaktom, i to se najčešće dešava na javnim mestima kao što su bazeni, javni tuševi, spa centri i saune. Ipak, mnogo su bitniji predisponirajući faktori za razvoj gljivice, a to su pojačano znojenje stopala, neadekvatna higijena, anemija, šećerna bolest, slab imunitet, trauma nokta i dr.

Pythium Oligandrum je pametna „VAMPIR“ gljivica koja se hrani sa lošim gljivicama na noktima!

Kada su u pitanju gljivice na noktima nogu, dobra i redovna higijena stopala je više od 80% urađenog posla.

Gljivice na noktima su uporne i često se vraćaju. Ljudi se najčešće suočavaju sa godinama i godinama neuspešnih tretmana. No, rešenja ima. Pre svega jako je bitno odraditi obradu te nokatne ploče. Na zadebljalom noktu nemoguće je imati pozitivan odgovor zato što nijedan preparat ne može da prodre do infekcije.

Biološki preparati, odnosno pametne gljivice, funkcionišu tako što jedu patogene gljivice. Ponekad Pythium Oligandrum nazivamo „vampir“ gljivicom jer kada dođe u kontakt sa patološkim gljivicama ona ispušta spore kojima crpi hranljive materije iz tih gljivica i na taj način sprečava da se one hrane i razmnožavaju i prežive.

Pythium Oligandrum je pametna „vampir“ gljivica koja ima izuzetan mehanizam delovanja i uništavanja patogenih gljivica a kada ispuni svoju misiju jednostavno nestane. Prednost Pythium Oligandruma u odnosu na obične hemijske preparate je to što je 100% prirodan, biološki proizvod i što patogene gljive ne razvijaju rezistenciju prema njemu. To znači da nema nikakvih nus negativnih efekta po Vašem zdravlju.

Zbog svog unikatnog mehanizma delovanja, Pythium Oligandrum daje veoma brze rezultate u tretmanu gljivičnih infekcija na noktima. Za samo tri meseca od početka tretmana, infekcija se smanjuje a nokti počinju da poprimaju normalan izgled.

Za više informacija u vezi ovog prirodnog biološkog tretmana možete se obratiti našem stručnom timu. Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.