KURJE OCI 101 Foot Clinic 1-min

Pregled Problema

Kurje oči su često pogršno dijagnostikovane kao žuljevi, koje su takođe hiperkeratoze nastale iz povećanog trenja. Kurje oči na nogama su baš kao i žuljevi, zgusnut i čvrst dio kože. Žuljevi se razvijaju kao posledica povećanog pritiska na kožu a kurije oko nastaje iz više razloga. Koštani se javljaju kod neki aktivnosti kao što su teretana i gimnastika, nemaju centralno jezgro koje je se javlja prilikom uklanjanja žuljeva. Žulj se može javiti u predelu kalusa kao i na površini tabana. Kada se leče primarni cilj je da se izvrši debridman i smanje lezije bez prisustva krvi. Cilj obrade jeste da se ukloni keratinsko jezgro i koža oblikuje tako da se smanji trenje. Kod korisnika debridmana u populaciji visokog rizika kao što su dijabetičari može se smanjiti pojava ulceracija i potrebu za hirurškom intervencijom.

Mekano kurje oko je teško tretirati jer je najčešće lokalizovano izmedju 3-4 prsta i izazvano je koštanom prominencijom. Najbolje je nositi udobnu obući i pojačati higijenu stopala kako bi se smanjilo trenje i sprečila infekcija.Primena antifugalnog ili antibakterijskog pudera nakon skidanja kurijeg oka predstavlja meru prevencije od nastanka infekcije.

Uklanjanje ili prilagođavanje mehaničkom stresu koji izaziva obuća je prvi korak u tretiranju ove bolesti. Klijentova svest o stanju i kvalitetu obuće je veoma značajna za prevenciju. Konzervativno tretiranje može se nastaviti kod kuće i sastojati se u manjem debridmanu, dobroj higijeni stopala koristeći meke spejsere ili silikonski rukav koji se može kupiti u većini maloprodajnih objekata.

Protokol Tretiranja

Podološka analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana..

Individualni Plan Tretmana

Radimo individualan plan tretmana koji čine razni modaliteti tretiranja, od najnovijih preparata na svetskom tržištu, savremenih kozmetičkih intervencija, pa sve do prirodnih prparata koji su bazirani na višegodišnjem iskustvu.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola pratimo individualni napredak i uz pomoć fotografija upoređuju napredak sve do završetka aktivnog tretiranja..

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Foot Clinic

Uvek lepo postupajte sa stopalima. Oni su moć kretanja naših tela, ali mi im dajemo tako malo poštovanja.

101 Foot Clinic