Pregled Problema

Onychauxis je zadebljanje nokta. Može se primetiti i na noktima na nogama i na rukama. Tretman Onychauxis zahteva rešavanje uzroka zadebljanje noktiju, kao i posebnu rutinu nege noktiju, koja uključuje podsticanje zadebljanja nokta da raste prema spolja, kako bi se zamenili sa zdravim noktima.

Ponekad su pogođeni samo jedan ili dva nokta, dok je u drugim slučajevima pogođenost kod svih noktiju. Zadebljanje noktiju je prema gore, ali takođe je moguće širenje izvan nokatne ploče, boja nokta se menja od žute do bele, a kod nekih pacijenata dolazi i do raspadanja ivica. Debljina noktiju smeta da se održavaju na odgovarajući način, prema tome nokti često rastu izvan nokatne ploče i mogu se savijati zbog dužine.

KOJI SU UZROCI ONYCHAUXIS-A?

Onychauxis može nastati iz više razloga, i to:

DIJABETES

Dijabetičari često pate od ove bolesti, što vodi ka tome da medicinska lica sumnjaju da je dijabetes uzrok pojave Onychauxis.

DIJABETIČARI ČESTO PATE OD OVE BOLESTI, ŠTO VODI KA TOME DA MEDICINSKA LICA SUMNJAJU DA JE DIJABETES UZROK POJAVE ONYCHAUXIS.

Onychauxis, takođe može biti izazvano oslabljenom cirkulacijom u rukama i nogama. Nedostatak dotoka krvi do noktiju dovodi do toga da se nokti ne snabdevaju sa dovoljno hranljivih materija potrebnih za njihov razvoj i održavanje.

PSORIJAZA

Psorijaza je hronična bolest kože koja dovodi do povećanja broja crvenih plakova u raznim delovima tela. Smatra se da dovodi do problema sa noktima kao što je Onychauxis.

TRAUMA

Trauma noktiju takođe može izazvati pojavu Onychauxis. To je naročito vidljivo kod osoba koje nose uske cipele. Uske cipele ili visoke potpetice mogu dovesti do toga da su prsti pod ekstremnim pritiskom i da dođe do Onychauxis.

INFEKCIJA

Kvasnice ili gljivične infekcije noktiju ili područje oko nokatne ploče, takođe može uzrokovati Onychauxis.

AKROMEGALIJA

Ovo stanje dovodi do širenja kosti ruke, noge i lica. Akromegalija je odgovorna i za nastanak ove bolesti noktiju.

DARIER BOLEST

Ovaj genetski poremećaj kože prouzrokuje bele lezije na usnama, desnima i jeziku.

PITYRIASIS RUBRA PILARIS

To je hronična bolest, koja dovodi do pojave crvenkasto-narandzastih mrlja i gustih neravnina na koži, odvojeno od drugih komplikacija. To bi trebao biti još jedan uzrok za pojave Onychauxis.

NASLEDNA KOMPONENTA

U nekim slučajevima, nasledni faktor je takođe uzrok Onychauxis-a. Oni koji imaju roditelje ili jedan od njih, koji pati od ove bolesti, u nekom trenutku u njihovom životu mogu isto tako oboleti.

KOJI SU SIMPTOMI ONYCHAUXIS-A?

Najočigledniji simptom Onychauxis-a je nenormalno zadebljanje nokatne ploče na rukama i nogama. Nokti se najčešće zadebljaju u gornjem delu i postaju beli ili žućkasti, a kod nekih pacijenata se raspadaju i ivice noktiju.

Zadebljani nokti su teški za održavanje. To dovodi do zanemarivanja noktiju i oni rastu prema spolja i savijaju se. Ako se ne leče, nokti će promeniti boju, postaju beli, crni, žuti ili crvene boje.

Onychauxis hipertrofija na noktima se može pojaviti u bilo kom smeru nokta, odnosno u svim smerovima nokta

Protokol Tretiranja

Podološka analiza

Indikovanje odgovarajućeg tretmana.

Individualni Plan Tretmana

Radimo individualan plan tretmana koji čine razni modaliteti tretiranja, od najnovijih preparata na svetskom tržištu, savremenih kozmetičkih intervencija, pa sve do prirodnih prparata koji su bazirani na višegodišnjem iskustvu.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola pratimo individualni napredak i uz pomoć fotografija upoređuju napredak sve do završetka aktivnog tretiranja.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Foot Clinic

Uvek lepo postupajte sa stopalima. Oni su moć kretanja naših tela, ali mi im dajemo tako malo poštovanja.

101 Foot Clinic