I POSLE ODIZANJA NOKATNE PLOČE, P.O TRETMAN PREDSTAVLJA METODU IZBORA

Veza izmedju nokatne ploče i njenog ležišta je jako slaba, slabija izmedju nokta i nadogradjenog nokta. Zatro udarac u nokat najčešće uzrokuje odizanje nokatne ploče od podloge što se stručno naziva oniholiza. A veštački nokat ostaje zalepjen za nokatnu ploču.

Odizanje nokta, stvara povoljne uslove za razvoj gljivične infekcije jer se ispod nokatne ploče akumuliraju mrtve ćelije formirajući vlažnu sredinu i idealne uslove za razvoj dermatofita. Kao posledica toga, nokti postaju žuti, zadebljavaju i deformišu se.

Posle pravilnog sečenja odignutog dela nokatne ploče, Pitium Oligandrum daje brze rezultate. Oslobodjen nokat omogućava lakši prodor P.O koji stimuliše rast nokatne ploče i leči eventualno postojanje gljivične infekcije.

Do izrastanja zdravog nokta potrebno je nekoliko meseci. Nokat raste zdrav,providan i pripojen za nokatnu ploču.

AKO SE LAK ČUVA U FRIŽIDERU DA LI TRAJE DUŽE ?

PITANJE PACIJENTA:

Lak za nokte čuvam u frižideru da bi sprečila isparavanje njegovih sastojaka. Medjutim prilikom aplikacije primećujem promene u njegovoj strukturi kao i to da se brzo i lako odlepi posle nanošenja a takodje dovodi i do ljuštenja noktiju. Zašto se to dešava?

ODGOVOR DOKTORA:

Visoke temperature aktiviraju rastvorljive supstance u laku i dovode do njegovog zgušnjavanja.Izlaganje laka niskoj temperaturi neće sprečiti isparavanje i neće dovesto do razlike u gustini. Ukoliko lak često stavljate i vadite iz fržidera,izlagajući ga čestim promenama temperature može doći do njegovog trajnog oštećenja.

Usled promena u strukturi,lak se lako ljušti i oštećuje nokte.Lak je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi,na suvom mestu i dobro zatvorenim kako rastvorljivi sastojci ne bi isparili.

Samo kvalitetan i pravilno čuvan lak za nokte neće dovesti do njihovog oštećenja i pravilno će ih zaštititi.

SAČUVAJTE KOLAGEN I PODMLADITE VAŠA STOPALA

Naša stopala nas nose čitavog života,i trpe veliko opterećenje,nošenjem elegantnih cipela,preko trčanja i bosog hoda preko leta.

Kao što se formiraju bore na licu i staračke pege na dlanovima,i stopala počinju da pokazuju znake starenja kako godine prolaze. Koža koja je nekad bila glatka i nežna postaje suva,gruba,ispucala. Tkivo na stopalima se istanjuje i hod može postati otežan i bolan.

Donji deo naših stopala poseduje sloj koji čini masno tkivo,kao masno jastuče. Ovi masni jstučići obezbedjuju apsorpciju pritiska prilikom hoda,trčanja,igranja ili bavljenja sportom. Ovaj sloj takodje štiti kosti,zglobove,ligamente,krvne sudove i nerve na stopalu. Bez ovog masnog jastučeta hod bi bio izuzetno bolan. Zidovi masnog jastučeta sastavljeni su od kolagena i elastina. To su prirodni proteini koji se nalaze u čitavom organizmu i osnova su gradje kože,kostiju i vezivnog tkiva. Kolagen i elastin zaduženi su da kožu održavaju čvrstom,glatkom i elastičnom. Starenjem,dolazi do njihovog razgradjivanja i smanjene produkcije. Kao posledica toga zidovi masnog jastučeta slabe,smanjuje se sloj masnog tkiva što izaziva bol pri hodu.Koža postaje suva,naborana i ispucala.

Korišćenjem hidratantne kreme ili anti age kreme sa vitaminom B odličan je izbor. Kreme sprečavaju stvaranje nabora na stopalima,poboljšavaju elastičnost i čine kožu glatkom.Arkada krema bogata kolagenom i prirodnim uljima podmladjuje kožu i pruža dobru potporu stopalu.

Takodje možete i sami povećati produkciju kolagena u telu poboljšanjem ishrane i uvodjenje u svakodnevni meni jaja,ribu,semenke bundeve.

SAVREMENI,EFIKASNI TRETMANI U LEČENJU NOKTIJU

Svaka promena na noktu,od listanja i ronjenja pa do infekcije ili urastanja,rezultuje teškoćom u obavljanju dnevnih aktivnosti i ograničenosti hoda. Ako primetite nešto neobično na noktima obratite se doktorima u 101 Foot Clinic. Ignorisanje problema i odlaganje lečenja može dovesti do trajnog deformiteta nokta i gubitka funkcije u lepog izgleda.

Gljivična infekcija noktiju uzrokovana je dermatofitima koji se hrane noktima menjajući im izgled i strukturu. Nokti,najčešće na palčevima,postaju žuti,zadebljani i krti,a ukoliko infekcija perzistira duže vreme nokti se u celosti deformišu a infekcija se prenosi na sve prste.

Urastao nokat je čest problem,koji se javlja kao posledica abnormalne postavljenosti nokatne ploče u njeno ležište i uzrokuje diskomfor. U zoni urastanja javlja se zapaljenska reakcija koji dovodi do stvaranja eritema,edema,gnojenja i razvoja granulacionog tkiva.

Pitium Oligandrum je prirodan,biološki proizvod koji efikasno leči gljivičnu infekciju noktiju. To je pametna gljiva koja ima izuzetan mehanizam delovanja kojim uništava sve patogene gljive i kada ih sve odstrani Pitium Oligandrim izumire. Pored P.O tretman lečenja gljivične infekcije prati i mehaničko hemijska abrazija da bi se obezbedili što bolji rezultati.

Arkada metod uz pomoć specijalnog aparata koji se zove Arkada kocka,omogućava da se specijalnim instrumentima podigne ivica nokta i remodelira noktna ploča.Ispravljanje nokatne ploče momentalno otklanja bol i obezbedjuje pravilan rast nokta.

Savremeni tretmani lečenja noktiju omogućavaju brzo rešavanje problema i vraćanje na uobičajene dnevne aktivnosti.

I DOBRE DOMAĆICE I ZDRAVI NOKTI

Posted by hcare_admin on November 26, 2017
0

I DOBRE DOMAĆICE I ZDRAVI NOKTI

Hemikalije oštećuju nokte na različite načine. A njihov izgled zavisi od tipa hemikalije i opšteg zdravlja noktiju i celog organizma.

Sredstva za održavanje domaćinstva, deterdženti za pranje sudova imaju sposobnost da razlože i najtvrdokornije masnoće i naslage. Ovo se odnosi i na Vaše nokte. I ukoliko se ne koristi adekvatna zaštita dolazi do dehidratacije i lomljivosti notiju a kasnije i do ozbiljnijih posledica.

Sredstva za čišćenje podova imaju tendenciju da izvlače prirodne masti iz noktiju i kože. Pa se zato pri upotrebi ovakvih sredstava preporučuje korišćenje zaštitnih rukavica kao barijera.

Savetujemo da posle upotrebe bilo kakvog sredstva za čišćenje posebno ako ne nosite zaštitne rukavice,ruke dobro operete mlakom vodom a zatim nanesete hidratantnu kremu na cele ruke i hidratantno ulje na nokte i kutikulu.

Arkada serum je odličan preparat za prvu pomoć kod oštećenih noktiju i kutikule koji uz pomoć visoke koncentracije kolagena regeneriše nokte za samo 7 dana.

KAKO 101 FOOT TRETMANI POMAŽU KOD PROBLEMA SA NOKTIMA?

Laserska terapija je najnoviji, a već dokazano efikasni pristup u tretmanu gljivične infekcije noktiju. Jednostavna, bezbolna a delotvorna terapija laserskom energijom omogućava rast zdravog nokta samo nakon par tretmana. Laserski aparat emituje pulseve svetlosne energije sa tačno odedjenom jačinom, koji ubijaju patogene gljivice.
Ne samo da se apsorbuje u nokatnu ploču već laserska energija penetrira duboko do ležišta nokta. Gde je žarište infekcije što omogućava kompletno odstranjivanje patogene glivice. Ta mogućnost laserske energije stavlja laserski u vrhunski treman za onihomikozu.

Pitium Oligandrum je revolucionarni i efikasni tretman gljivične infekcije noktiju. Prednost Pitium Oligandruma u odnosu na obične hemijske preparate je to što je prirodan, biološki proizvod i što patogene gljive ne razvijaju rezistenciju prema njemu.
Pitium Oligandrum je inteligentna gljiva koja ima izuzetan mehanizam delovanja i uništavanja patogenih gljivica a kada ispuni svoju misiju jednostavno nestane. Pored toga što je prirodni proizvod bezbedan je za decu, trudnice i druge osetljive kategorije. Pre upotrebe P.O. nokat se podvrgava mehaničko-hemijskoj abraziji da bi se obezbedio maksimalan efekat i brzi rezultati.

Arkada metod je inovativan način lečenja uraslih noktiju. Ovom metodom oslobadja se vrh nokta ili spikula nokta pomoću specijalno dizajniranih instrumenata a zatim se vrši remodeliranje specijalnim medicinskim akrilom bogatim srebrom. Na taj način neravna ivica nokta transformiše se u ravnu, dajući noktu normalnu formu i širinu, a meko tkivo je zaštićeno od konstantne iritacije neravnih ivica nokta. Zdrav nokat izrasta za 3-4 meseca u zavisnosti od stepena urastanja.

Rezultate primena ovih efikasnih tretmana kod naših pacijenata možete videti klikom na sledeći link http://101foot.rs/media_category/rezultati/

KOMBINOVANI TRETMAN URASLIH NOKTIJU ZA GARANTOVAN USPEH

Forma nokta može predstavljati predispoziciju za konstatno urastanje noktiju,posebno kod mladih ljudi,koji se bave sportom ili imaju dinamičan način života.

Znojenje nogu i razmekšanje nokatne ploče još više doprinosi urastanju,nastanku infekcije i intenzivni bol.
Pored jakog bola i konstantnog usrastanja nokta koje traje mesecima,naši doktori odlučili su se za spikulektomiju.Tom metodom omogućava se brzo odklanjanje bola,odstranjivanjem spikule nokta koja pravi najveće oštećenje mekog tkiva.Posle smirivanja infekcije radi se Arkada tretman da bi se korigovala sama forma nokta.

Ovako se obezbedjuje kompletno lečenje uraslog nokta.Pacijent posle tretmana redovno dolazi na kontrole da bi se sprečilo ponovno urastanje nokta.

U TRUDNOĆI MOŽETE DA KORISTITE PITIUM OLIGANDRUM ZA NOKTE

PITANJE PACIJENTA: U četvrtom mesecu trudnoće sam i primećujem promene na noktima. Nokti su žuti, zadebljali i počinju da se rone pri vrhu. Vaši proizvodi i usluge deluju mi primamljivo i volela bih da dodjem na tretman. Interesuje me da li su proizvodi sa Pitium oligandrumom bezbedni za korišćenje u trudnoći?

ODGOVOR DOKTORA PODOLOGA: Promene koje opisujete verovatno su posledica gljivične infekcije. U trudnoći kao posledica povećane telesne težine, hormonskih promena, oslabljene periferne cirkulacije nokti i stopala često stradaju a obavezno je i nošenje čarapa.
Preporučujem onihoskopski pregled kako bi se utvrdio stepen zahvaćenosti nokta i težina infekcije.

U zavisnosti od toga može da se uradi mehaničko-hemijska abrazija i na taj način nokat pripremi za delovanje preparata sa Pitium oligandrumom ili može da se izvrši kombinacija lasera i Pitiuma.

Prednost Pitium oligandruma je ta što se koristi kod različitih grupa pacijenata. Proizvodi se mogu koristiti kod dece, trudnica, osoba sa oštećenim imunitetom, nema opasnosti od predoziranja. S obzirom na sva svojstva koja poseduje Pitium oligandrom je u potpunosti bezbedan preparat u lečenju bolesti nokti i stopala. Nokti će biti izlečeni za 9-12 meseci.

P.O SE NE APLIKUJE SVAKI DAN,A EFIKASNO LEČI GLJIVIČNU INFEKCIJU

Gljivične infekcije noktiju jako su uporne i teške. Pacijenti koriste mesecima razne preparate ali bez vidljivih rezultata.

Adekvatan tretman noktiju i odgovarajući proizvod mogu dati povoljne rezultate.

Posle pripreme nokta mehaničko-hemijskom abrazijom, pacijentkinja je počela sa korišćenjem P.O. je prirodni preparat i predstavlja pametnu gljivu koja uništava patogene gljive i obezbedjuje rast zdravog nokta.

Preparat se jednostavno upotrebljava i nije potrebna svakodnevna aplikacija što predstavlja veliko olakšanje za pacijenta. Rastvor u obliku obloga aplikuje se na svake dve nedelje a njegova aktivna komponenta deluje u medjuvremenu.

SINDROM ŽUTIH NOKTIJU ILI GLJIVIČNA INFEKCIJA?

Boja i stanje noktiju odraz su celokupnog zdravlja organizma. Zdravi nokti su glatki, sjajni,bez brazdi, providni bledoroze boje. Nokti postaju žuti iz više razloga.

Žuti nokti karakteristika su gljivične infekcije odnosno onihomikoze. Dermatofiti i kvasnice su vrste mikroorganizama koje su odgovorne za nastanak gljivične infekcije a nokti na stopalima su naročito izloženi jer obuća koju nosimo obezbedjuje tamnu i vlažnu sredinu koja je idealna za stvaranje gljivica. Pored boje nokta menja se i cela njegova struktura.

Sindrom žutih noktiju manifestuje se promenom boje nokta, zadebljanjem i odvajanjem nokta od samog ležišta. Sreće se kod hroničnog sinuzitisa, bronhiektazija, reumatoidnog artritisa i imunodeficijentnih osoba.

Čest razlog pojave žutih noktiju je i koršćenje tamnog laka za nokte. Da bi sprečili ovu pojavu aplikujte bazu pre samog mazanja laka.

Ako primetite naglu promenu boje, forme ili strukture noktiju,obratite se lekarima specijalistima u 101 Foot Clinic za savet i informacije.

DA LI MOŽE URASTAO NOKAT DA IZRASTE NORMALNO?

PITANJE PACIJENTA: Imam problem sa uraslim noktom na palcu. Pre nekoliko nedelja pojavilo mi se crvenilo i osetljivost nokta. Probao sam da isečem nokat ali mislim da sam negde pogrešio. Sada se javio bol I jače crvenilo oko nokta. Molim za savet. Da li nokat može da izraste normalno?

ODGOVOR LEKARA: Urasli nokti mogu biti dosta bolni i neprijatni a nepravilno sečenje pogoršava stanje. Ako ste nokat isekli prekratko on će nastaviti da raste direktno u Vašu kožu. Neophodno je prvo da se nokat koji urasta u meko tkivo oslobodi kako bi izrastao pravilno i preporuka je da to izvrši obučeni doktor.

Arkada metod koji primenjujemo u našoj 101 Foot Clinic je specijalni pristup u tretmanu uraslih noktiju koji će obezbediti brzo i efikasno rešenje problema. Podizanjem nokta adekvatnim instrumentima oslobodiće se vrh nokta a zatim naneti specijalni medicinski gel koji drži nokat I tera ga da raste pravilno. Samo sa jednim tretmanom simptomi nestaju, bol će se smanjiti I Vi ćete se vratiti na normalne dnevne aktivnosti.

Isto tako, vršimo pregled noktiju i stopala kako bi utvrdili rizik urastanja. Najveći broj slučajeva uraslih noktiju rezultat su neadekvatne I tesne obuće. Koja pritiska u gura meko tkivo ka noktu koji počinje da raste u pogrešnom pravcu prema mekom tkivu. Savetujemo nošenje udobnih cipela koje ne vrše pritisak na nokte I svakako pravilno sečenje noktiju I ne mnogo kratko.

PRAKTIČNI SAVETI ZA ZDRAVLJE NOGU KOD OBOLELIH OD DIJABETESA

Zdravlje nogu je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje, bez obzira na uzrast. Za ljude sa dijabetesom zdravlje nogu je od izuzetne važnosti. Više od 60% ne-traumatskih amputacija donjih ekstremiteta u svetu nastaju kao komplikacija bolesti, saopštava američka Dijebetesna asocijacija.

“Glavni razlog hospitalizacije osoba sa dijabetesom jesu pojava ulceracija i infekcije, teže komplikacije od ovih u većoj meri možemo sprečiti redovnim pregledom stopala” kaže dr Avram V.iz Acocijacije podologa.

Osobe sa dijabetesom moraju da proveravaju svoja stopala svaki dan. Kako ne bi propustili prve znake pojave ulceracija, uključujući iritaciju, crvenilo i pojavu suve kože (posebno oko pete).

Pored pregleda stopala svakog dana i održavanja šećera u krvi u granicama normale, potrebno je pratiti i sledeće savete.
Nikako ne smete hodati bosi. Zaštite svoja stopala pamučnim čarapama ili obućom. Nokti moraju biti isečeni i noge moraju biti blago podignute bar jednom dnevno u trajanju od 5 minuta kako bi se masirali prsti i stopala.

ZAŠTO SE JAVLJAJU BRAZDE NA NOKTIMA?

PITANJE PACIJENTA: Imam 35 godina i uočila sam brazde na noktima koje su horizontalne i jako duboke. Nije zahvaćen samo jedan nokat a boja noktiju je normalna. Prvi put u životi mi se javlja ovakva promena i jako sam uplašena. Nokti su mi uvek bili glatki i zdravi. Bila sam pod velikim stresom prethodna 3-4 meseca pa ne znam da li to ima veze.

ODGOVOR DOKTORA: Brazde i neravnine na noktu koje su horizontalno postavljene, Beau linije, javljaju se kao rezultat oštećenja matičnih ćelija koje proizvode nokat. Kada je narušena funkcija matičnih ćelija nokta,nokat se ne stvara i dolazi do pojave horizontalnog defekta. Javlja se prilikom većeg stresa kao što su operativni zahvati, loša ishrana, smrtni slučaj, razvod ili drugi emotivni stres. Brazde se javljaju 3-6 meseci nakon stresa, kada nokat nastavlja da raste. Beau linije nisu opasne i nokat nastavlja da raste normalno. Opreza radi proverite nivo šećera u krvi i perifernu cirkulaciju.

Savetujemo ishranu bogatu proteinima i vitaminima koji će uticati na rast zdravog nokta. Za estetski izgled preporučujemo Arkada metod koji je odličan izbor, jer omogućava remodeliranje nokatne ploče i sprečava pucanje noktiju.

NEPRAVILNO SEČENJE DOVODI DO POJAVE URASLIH NOKTIJU


Razlozi koji dodvode do uraslih noktiju mogu biti različiti, počev od najednostavnijih kao što su nepravilno sečenje noktiju, nošenje tesne obuće, visoke potpetice pri čemu se vrši pritisak na palac .Medjutim, postoje slučajevi koji su genetski predodredjeni za lošu formu nokta. Tačnije to su genetski determinisane osobe i ti slučajevi su malo komplikovaniji.

Kod nepravilnog i dubokog sečenja nokta, ostaje vrh nokta duboko zabijen u lateralnu ivicu nokta. Taj vrh oštećuje kožu i okolno tkivo i uzrokuje infekciju i zapaljenje mekog tkiva. Mesto oko nokta postaje osetljivo i bolno a hodanje otežano.

Arkada metod omogućava da vrh nokta izraste pravilno a meko tkivo ozdravi za samo nekoliko meseci.

Ukoliko osećate bol u prstima stopala i sumnjate na urasle nokte, ne secite nokte sami,obratite se našim doktorima specijalistima iz 101 Foot Clinic.

PRAVILNO SEČENJE NOKTIJU SPREČAVA URASTANJE I NASTANAK INFEKCIJE

Secite nokte na stopalima na 3-4 nedelje. Ne čekajte predugo da biste ih sekli. Potapajte nokte u kupku koja će omogućiti omekšanje noktiju i okolne kože. Osušite ih dobro. Secite nokte grickalicom zato što je za to i namenjena a ne makazicama.

Instrumenti za sečenje noktiju moraju biti čisti i po mogućstvu dezinfikovani 70% alkoholom. Secite nokte pravo a krajeve blago obradite turpijom da ne bilo došlo do urastanja i oštećenja mekog tkiva. Ne kidajte nokte,ne zasecajte ih i ne vucite. Ne secite nokte prekratko jer ne smeju biti kraći od samog ležišta nokta.

Distalna ivica ležišta nokta spoj je nokta i kože. Ne secite nokte preduboko sa strane u V formu ni kružno. Grickalicom isecite nokat pravo a turpijom blago obradite ivice i na taj način ćete sprečiti brojne neprijatnosti i oštećenje nokta.

POMOZITE SEBI ALI NE PADAJTE U ISKUŠENJE DA SAMI SEČETE NOKTE

PITANJE PACIJENTA: Urasta mi nokat i stanje se pogoršava naročito kad nosim cipele. Ima dosta preporuka na internetu kako sebi da pomognem i neke sam i probala. Kupke su mi malo olakšale bol ali samo privremeno. Da li mogu josš nešto da uradim da sprešim ili bar ublažim bol?

ODGOVOR DOKTORA: Urastanje noktiju je kompleksan problem. Koji mogu izazvati sledeći faktori: tesna obuća, nepravilno sečenje noktiju, povreda, loša higijena a veliku uloga igra i nasledje.

Ukoliko imate predispoziciju ili ste već imali ovakav problem ono što možete da uradite jesu kupke sa toplom vodom, što ste već i sami probali. Medjutim posle toga štapićem nežno pomerite kožu oko nokta. Prekratko sečenje noktiju može uzrokovati urastanje. Pa je zato neophodno održavati optimalnu dužinu nokta. Nosite široku obuću. Koja ne samo da će obezbediti dovoljno prostora i sprečiti urastanje već će omogućiti stopalima da dišu i smanjiti znojenje.
Ako urastanje nokta traje duže vreme i ako se stvorila granulacija oko nokta, metode koje možete koristiti kod kuće neće Vam umanjiti bol. Ne padajte u iskušenje da sami sečete nokat jer ćete samo pogoršati situaciju.

Metode lečenja uraslih noktiju su različite i doktor specijalista ove oblasti će Vam najbolje i za kratko vreme rešiti ovaj problem.

GLJIVIČNA INFEKCIJA NOKTIJU NIJE SAMO KOZMETIČKI PROBLEM

Gljivična infekcija je uzrokovana mikroorganizmima koji napadaju kožu, nokte, kosu, nejčešće dermatofitima, zatim kandidom i nedermatofitima. Ove gljive se hrane kožom oko noktiju i kosom. Infekcije najčešće nastaju usled oštećenja kože ili noktiju kada gljivice prodiru i počnu da se razmnožavaju. Nokat postaje zadebljan ili menja boju, može da požuti, da ima kafenu boju ili da bude beo. Nokti mogu postati lomljivi ili da se troše ili rone. U nekim slučajevima ostaci se skupljaju ispod nokta i imaju neprijatan miris.

Iako neko na gljivičnu infekciju gleda samo kao na kozmetički problem u osnovi je to mnogo veći i ozbiljniji problem i mora da se tretira.

DA LI JE POLUMESEČASTA PROMENA NA NOKTU NORMALNA ILI NE?

PITANJE PACIJENTA: U korenu nokta imam polukružnu promenu koja je beličasta i kao da se povlači.Imam 25 godina i nemam nikakvih zdravstvenih problema. Da li je to normalno i da li je to znak nekog oboljenja?

ODGOVOR DOKTORA: Normalni nokti su transparetne ploče, providne, bledoroze boje. Beličasta promena oblika polumeseca u korenu nokta naziva se lunula i normalna je karakteristika noktiju. Lunula predstavlja deo matriksa nokta koja se vidi kroz nokatnu ploču. Promene na lunuli mogu biti znak nekog zdravstvenog problema.

Bleda lunula ili lunula koja isčezava često je znak anemije ili malnutricije. Piramidna forma znak je traume ili agresivnog manikira. A crvena boja znak je oboljenja kardiovaskularnog sistema. S obzirom na Vaše godine preporučujemo Vam da date krv na analizu zbog sumnje na anemiju.

Poboljšajte ishranu unošenjem proteina i pijte vitamine i minerale uz dodatak suplemenata sa gvoždjem zbog boljeg zdravlja i izgleda noktiju. Lokalno možete aplikovati Arkada serum koji će hraniti koren nokta.

KOJI JE NAJADEKVATNIJI TRETMAN ZA VAŠE NOKTE I STOPALA?

101 FOOT CLINIC u službi svojih pacijenata koristi najefikasnije metode u svojim tretmanima kako bi obezbedila optimalne rezultate kod problema sa noktima i stopalima. Počevši od lomljivosti noktiju i gljivične infekcije, preko urastanja i infekcije noktiju do žuljeva i kurijih očiju.

Laserski aparat emituje pulseve svetlosne energije sa tačno odredjenom jačinom, koji ubijaju patogene gljivice. Ne samo da se absorbira u nokatnu ploču nego laserska energija penetrira duboko do ležišta nokta gde je žarište infekcije što omogućava kompletno odstranjivanje patogene glivice.

Pitium Oligandrum (P.O) ubija patogene gljive zahvaljujući svom unikatnom parazitskom mehanizmu i omogućava brz rast zdravog nokta.

Kod Arkada metoda se uz pomoć specijalnih instrumenata oslobadja ili podiže vrh nokta i odvaja od mekog tkiva. A zatim se vrši remodeliranje celog nokta specijalnim medicinskim gelom koji je bogat srebrom što momentalno otklanja bol i trajno reševa problem uraslih noktiju.

Мedicinski pedikir u 101 Foot Clinic primenom sterilnih instrumenata, sterilnog pomoćnog materijala i savremene podološke opreme omogućava ne samo da rešite problem sa stopalima već Vam se garantuje maksimalna zaštita od nastanka bilo kakve infekcije.

Rezultate na notima i stopalima posle primene ovih efkasnih tretmana možete pogledati na sledećem linku
http://101foot.rs/media_category/rezultati/

Ne gubite vreme i energiju u odabiru tretmana koji Vam odgovara već se obratite našim lekarima podolozima u 101 Foot Clinic koji će Vam preko tačne dijagnoze i adekvatnog individualnog plana terapije vratiti zdravlje i funkcionalnost Vaših noktiju i stopala.

REZULTATI POSLE SAMO DVA MESECA LEČENJA PITIUM OLIGANDRUMOM

Gljivična infekcija noktiju, distalna lateralna subungvalna onihomikoza manifestuje se hipertrofijom (zadebljanje) nokatne ploče, zadebljanjem ležišta nokta, žutom bojom nokta i odlepljivanjem nokta od osnove.

Kod naše pacijentkinje gljivična infekcija traje nekoliko godina i nije bila lečena.

Naši doktori predložili su mehaničko hemijsku abraziju nokta čime se otklanja veći deo inficiranog nokta i obezbedjuje optimalna sredina za delovanje preparata.

Posle abrazije pacijentkinja je krenula sa upotrebom Pitium Oligandruma za lečenje gljivične infekcije. Preparat uništava patogene gljivice i kao prirodan proizvod poboljšava funkciju matriksa nokta.

Za samo dva meseca od početka tretmana beleže se prvi rezultati gde nokat izgleda zdravo i dosta bolje. Lečenje se nastavlja do potpunog izlečenja i izrastanja nokta.

Page 1 of 212