U savremenom svakodnevnom životu, stalno slušate i gledate oglase za hiljade proizvoda, preparata, krema, masti za rešavanje problema sa noktima i bolesti kože stopala i dlanova. Na kraju, ne samo da Vam neće pomoći da rešite problem, nego i stanje vaših noktiju, stopala i dlanova može biti gore nego pre. Kako, onda, da znate kako prepoznati koji od proizvoda zaista može pomoći u rešavanju problema sa noktima, stopalima i dlanovima.

101 Foot Klinika za bolesti noktiju, stopala i dlanova, radi samo sa proizvodima za koje postoje naučni dokazi o njihovoj efikasnosti. Šta to znači naučno dokazana efikasnost? To bi značilo da nezavisna referentna zdravstvena ustanova ili univerzitetski medicinski centar na temelju kliničke studije, na odredjenoj kontrolnoj grupu pacijenata, primenjuju proizvode ili odredjene medicinske procedure u dužem vremenskom periodu, obično od šest meseci do godinu dana. Svakodnevno prate rezultate njihovog kliničkog ispitivanja, registruju ih, fotografišu posebnim onihoskopskim i dermoskopskim instrumentima, da bi na kraju studije došli do zaključka da li je uopšte taj proizvod imao nekakve efekte, a ukoliko postoji pozitivan rezultat, onda u kojem apsolutnom iznosu je takav efekat. Ovi rezultati, zajedno sa metodologijom istraživanja objavljuju se u recenziranim međunarodno priznatim medicinskim časopisima, kao dokaz uspeha ili neuspeha u primeni, uspešnosti, kao i rezultate upotrebe specifičnog proizvoda ili tehnologije.

101 Foot Clinic - CLEVER FUNGUS PYTHIE BIODEUR NAIL-min

CLEVER FUNGUS PYTHIE BIODEUR NAIL

Pitium Oligandrum je revolucionarni i efikasni tretman gljivične infekcije noktiju. Prednost Pitium Oligandruma u odnosu na obične hemijske preparate je to što je prirodan, biološki proizvod i što patogene gljive ne razvijaju rezistenciju prema njemu.

Pitium Oligandrum je inteligentna gljiva koja ima izuzetan mehanizam delovanja i uništavanja patogenih gljivica a kada ispuni svoju misiju jednostavno nestane. Pored toga što je prirodni proizvod bezbedan je za decu,trudnice i druge osetljive kategorije.

101 Foot Clinic - PODOFLEX KREMA SA JONIMA SREBRA-min

PODOFLEX KREMA SA JONIMA SREBRA

Ova krema je indikovana kod osoba koji su stalno u pokretu, bilo da su na poslu po ceo dan ili da se bave sportom. Joni srebra imaju jako antimikrobno dejstvo pa se može koristiti i u lečenju atletskog stopala. Takođe, joni srebra smanjuju znojenje stopala i njegov neprijatan miris.

101 Foot Clinic - ONYGEN KREMA-min

ONYGEN KREMA

Krema koja je bogata mastima prirodnog porekla i služi za regeneraciju odvojene nokatne ploče. Njena aktivna formula pospešuje rast novog nokta i revitalizaciju oštećenog tkiva. Vitamini rastvoreni u kristalnoj emulziji ubrzavaju ceo proces oporavka i rasta novog nokta.

101 Foot Clinic - PODOFLEX ANTIFUNGALNA TINKTURA ZA NOKTE

PODOFLEX ANTIFUNGALNA TINKTURA ZA NOKTE

Tinktura koja u svom sastavu sadrži srebrnu i bakarnu vodu, kao i ekstrakte mnogih biljaka koji imaju antimikotično dejstvo, koristi se za prevenciju i lečenje gljivične infekcije nokta. Pogodna je za upotrebu na nokatnim pločama i šaka i stopala. Bogata formula ima i antibakterijsko dejstvo.

101 Foot Clinic - PODOFLEX MYKOBOOSTER-min

PODOFLEX MYKOBOOSTER

Ovo ulje koje je bazirano na ekstraktima mnogih aromatičnih biljaka ima izrazito protivgljivično dejstvo. Stabilizuje nokatnu ploču, rešava gljivičnu infekciju i sprečava nastajanje drugih infekcija. Preporučuje se upotreba zajedno sa Onygen kremom.

101 Foot Clinic - PODOFLEX SERUM ZA INTENZIVNO JAČANJE NOKTIJU-min

PODOFLEX SERUM ZA INTENZIVNO JAČANJE NOKTIJU

Izrazito bogata formula ovog seruma ojačava oslabljene nokatne ploče. Preporučuje se za upotrebu nakon manikira i pedikira, kod deficijencije vitamina, oniholize, onihomikoze i kod svih ostalih stanja i bolesti koji čine nokatnu ploču krtom i slabom.

101 Foot Clinic - STERILSHOE-min

STERILSHOE

SterilShoe je sredstvo za dezinfekciju koje uništava mikroorganizme koji se nalaze u cipelama, pomoću germicidne UVC lampe. UVC svetlo se koristilo kao germicid u bolnicama i vodovodnim sistemima pre više stotina godina.

Patentirano, ultraljubičasto dezinfekciono sredstvo SterilShoe je jedinstveno, klinički dokazano sredstvo, koje na najsigurniji i najefikasniji način dezinfikuje unutrašnjost vaših cipela pomoću germicidne ultraljubičaste (UVC) svetlosti. Ne postoji drugo sredstvo za dezinfekciju vaših cipela, koje je dobilo prestižni pečat za upotrebu od strane Američke medicinske asocijacije podijatra (American Podiatric Medical Association) ili da njegova klinička studija bude objavljena u recenziranom medicinskom časopisu.

ANTIFUNGALNI SPREJ ZA STOPALA

ANTIFUNGALNI SPREJ ZA STOPALA

Sprej protiv gljivica svojim potpuno prirodnim sastavom ima antimikrobno dejstvo i svakodnevnim korišćenjem leči i dugotrajne probleme atletskog stopala. Joni srebra iz spreja sprečavaju neprijatne mirise stopala i umnogome smanjuju i problem pojačanog znojenja stopala.

REGENERATIVNA KREMA ZA STOPALA

REGENERATIVNA KREMA ZA STOPALA

Ova regenerativna krema služi za regeneraciju kože stopala. Aktivni sastojci kreme ubrzavaju zarastanje rana nakon čega na koži ne ostaju ožiljci. Indikovana je za svakodnevnu upotrebu za regeneraciju kože kao i kod velikog spektra dermatoloških oboljenja.