TRETMAN URASLIH NOKTIJU 101 Foot Clinic
TRETMAN URASLIH NOKTIJU 101 Foot Clinic

Pregled Tretmana

Urasli nokti su prisutni kod 15% svetske populacije: muškarci, žene, tinejdžeri i deca, najčesće uzrasta od 15-45 godina.Mogu biti zahvaćeni svi nokti ali najčesće je u pitanju palac na nozi ili ruci. Ljudi obično nisu ni svesni svog problema. Najčesće se javljaju lekaru kada je zapaljenje veliko sa naprednim promenama koje se završavanju hirurškim odstranjivanjem dela nokatne ploče. Tako da drastične metode uopste nisu potrebne.

Problem sa uraslim noktima je veoma česta pojava ali pacijenti nisu voljni da se podvrgnu hirurškim tretmanima koji im se nude. Svaki podolog ili hirurg bi trebalo da raspolaže opremom za neinvazian tretman uraslih noktiju. Na taj način se pored rešavanja medicinskog problema i bolesti, rešava i estetski problem sto je podjednako važno za pacijenta.

Korekcija uraslih noktiju je dosta popularna u svetu. Ardian Arkada se sreo sa dosta pacijenta koji se bore sa problemom uraslih noktiju. Njegov cilj bio je da se sačuva pravilna forma deformisane nokatne ploče. On je iskoristio svoje znanje i kreativnost a rezultat je bio 100% bezbedna inovativna metoda, Arkada kocka.

Arkada je specijalno dizajnirani alat koji može da se koristi za bilo koji nokat na nozi ili ruci. Zahvaćeni prst se plasira u alatku kroz specijalni otvor a potom se fiksira za podlogu. Celokupna procedura traje 30-40 minuta, posle čega pcijent oseća olakšanje, a da nokat kompletno izraste potrebno je 4-5 meseci a kod hroničnog urastanja i duže.

Ovom procedurom osim što se nadoknadjuje defekt na uraslom noktu posebnim medicinskim akrilom, u isto vreme se obezbedjuje i čvrstina cele nokatne ploče. Ova metoda se još koristi i za ispravljanje deformiteta kod uraslih noktiju, aplikuju se specijalne kuke koje ispravljaju nokatnu ploču, a potom se preko njih aplikuje medicnski akril koji nokatnu ploču drži pravo i ne dozvoljava da se vrati u prvobitni polozaj. Medicinski akril koji se upotrebljava sadrži srebrne mineralne čestice koje imaju antibakterijski efekat, sto ga čini bezbednim za upotrebu. Kada se akrilna masa plasira na površinu nokta, nokat dobija sasvim prirodan izgled.

Protokol Lečenja

Podološka analiza

Pregled stopala (noktiju i kože) od strane naših specijalista najsavremenijom opremom omogućava postavljanje tačne dijagnoze i indikovanje odgovarajuće terapije.

Individualni Plan Terapije

Naši doktori podolozi prave individualan plan terapije koji čine razni modaliteti lečenja, od najnovijih preparata na svetskom tržištu, savremenih intervencija, pa sve do prirodnih lekova koji su bazirani na višegodišnjem iskustvu naših lekara.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši doktori podolozi prate individualni napredak i uz pomoć fotografija upoređuju napredak sve do završetka aktivnog lečenja.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Foot Clinic

Uvek lepo postupajte sa stopalima. Oni su moć kretanja naših tela, ali mi im dajemo tako malo poštovanja.

101 Foot Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS