MEHANIČKA ABRAZIJA NOKTIJU 101 Foot Clinic
MEHANIČKA ABRAZIJA NOKTIJU 101 Foot Clinic

Pregled Tretmana

Mehanička abrazija je podijatriski tradicionalni pristup u tretmanu onihomokoze koji zahteva vreme, specijalne instrumente i iskustvo. Cilj ovog pristupa je da se smanji pritisak i bakterijske naslage sa mehaničkim smanjivanjem debljine nokta. S obzirom da se uklanja većina onihomikotičnog materijala, mehanička abrazija ima potencijal da poveća efikasnost narednih terapija noktiju, posebno one antifungalne. No, ovaj pristup ne leči infekciju, već samo pruža veću efikasnost drugih terapijskih mogućnosti.

Mehanička abrazija nokta postiže se rezanjem, grebanjem, abrazijom nokta s posebnim kliještima, kiretama, uređajima za abraziju i borera. Primjenjuje se na bilo koji oblik onihomikoze. Kod pacijenata s visokim rizikom (vrlo starih pacijenata pod lijekovima, trudnica i dojilja) mehanička ili hemijska abrazija u kombinaciji s antifungalnim proizvodima može biti koristna sa zadovoljavajućim poboljšanjima.

Uopšteno, mehanička abrazija je čin fizičkog uklanjanja bilo kojeg neželjenog tkiva ili materije s noktiju ili povezanih struktura.Vrsta materija varira, ali uvek se odnosi na materiju koja je neželjena ili nanosi povredu. Postoje mnoge bolesti tela koje se mogu zagnojiti i rasti u ležištu nokta, što čini higijenu ovog dela tela vrlo važnu.

Protokol Lečenja

Podološka analiza

Pregled stopala (noktiju i kože) od strane naših specijalista najsavremenijom opremom omogućava postavljanje tačne dijagnoze i indikovanje odgovarajuće terapije.

Individualni Plan Terapije

Naši doktori podolozi prave individualan plan terapije koji čine razni modaliteti lečenja, od najnovijih preparata na svetskom tržištu, savremenih intervencija, pa sve do prirodnih lekova koji su bazirani na višegodišnjem iskustvu naših lekara.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši doktori podolozi prate individualni napredak i uz pomoć fotografija upoređuju napredak sve do završetka aktivnog lečenja.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Foot Clinic

Uvek lepo postupajte sa stopalima. Oni su moć kretanja naših tela, ali mi im dajemo tako malo poštovanja.

101 Foot Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS