Pregled Tretmana

Bradavice i veruke su male izrasline na koži koje svaki čovek ima u odredjenom delu svog života. One mogu nestati same ali mogu trajati mesecima pa i godinama. Bradavice nam ne mogu nauditi ali kod nekih ljudi izazivaju svrab, bol i neprijatnost. Veruke su često bolne i bol podseća na ubod iglom, zato što su locirane na tabanima.

Veruke se još nazivaju i plantarne bradavice jer se najčešće javljaju na stopalima. Za razliku od drugih tipova bradavica, veruke ne štrče iznad površine kože zbog samog pritiska stopala. Gravitacija u kombinaciji sa telesnom težinom efikasno ih gura nazad u kožu. Mogu se javiti na skrivenom i nepristupačnom mestu i mogu biti jako bolne tako da se pacijenti javljaju lekaru podologu za njihovo uklanjanje.

Veruke su uzrokovane virusom koji ulazi u tabane kroz mikroskopske ogrebotine i pukotine. Veruke su najčešće veličine graška i mogu se javiti na dnu stopala, izmedju prstiju ili ispod noktiju na nogama i mogu biti uzrok velike neprijatnosti.
U 101 foot clinic preduzimaju se ozbiljne mere zaštite pacijenata u toku i posle tretmana uklanjanja bradavica. Preduzimamo sve mere predostrožnosti kako bi ozbedeili sigurnost i udobnost naših klijenata i kako bi bili informisani o svakoj fazi postupka.

Pored nekoliko opcija za uklanjanje, laserski tretman bradavica je najsofisticiraniji pristup.
Laser deluje selektivnim uništavanjem krvnih sudova bradavica, bez oštećenja okolnog tkiva. Uništavajući krvne sudove koji hrane i održavaju bradavice ili veruku, laser, omogućuje efikasno uklanjanje tih kožnih lezija, ali isto podjednako uspešno, na određenoj temperaturi vrši se uništavanje i samog virusa izazivača promene. Kod zadebljale kalusne kože, koja pokriva bradavice, pre izvođenja laserskog tretmana koža se stanjuje. Nakon toga se postave parametri laserskog snopa, i on uništava krvne sudove bradavica, uzrokujući njihovo sušenje i ispadanje.

Velika prednost Nd: YAG laserskog tretmana je činjenica da se laserski snop ne širi na zdrave ćelije, te ne oštećuje okolna zdrava tkiva. Laserski snop istog trenutka koaguliše krvne sudove, pa nema krvarenja. Budući da ne oštećuje okolna tkiva, lečenje je puno brže. Važna prednost je u tome što se nakon tretmana, formira glatki površinski neprimetan ožiljak, koji nestaje za nedelju ili dve. Deluje na HPV¬A DNA¬A, pa čak 96% bradavica se ne javlja ponovo, zbog čega je uklanjanje kompletno uspešno. Za neke bradavice potrebno je ponoviti laserske tretmane, a neke se uklanjaju u jednoj seansi.

Lekari u 101 Foot CliniC imaju dugogodišnje iskustvo u prepoznavanju i preporuci tretmana za uklanjanje bradavica. Ako sumnjate da imate veruke na Vašem stopalu, konsultujte se sa lekarom podologom u 101 Foot klinici. Dobicete stručnu dijagnozu i najefikasnije tretmane za uklanjanje bradavica.

Protokol Lečenja

Podološka analiza

Pregled stopala (noktiju i kože) od strane naših specijalista najsavremenijom opremom omogućava postavljanje tačne dijagnoze i indikovanje odgovarajuće terapije.

Individualni Plan Terapije

Naši doktori podolozi prave individualan plan terapije koji čine razni modaliteti lečenja, od najnovijih preparata na svetskom tržištu, savremenih intervencija, pa sve do prirodnih lekova koji su bazirani na višegodišnjem iskustvu naših lekara.

Uspešni Rezultati

Preko besplatnih kontrola naši doktori podolozi prate individualni napredak i uz pomoć fotografija upoređuju napredak sve do završetka aktivnog lečenja.

Pozovite Nas

Ili nas kontaktirajte putem e-mail obrasca ispod

101 Foot Clinic

Uvek lepo postupajte sa stopalima. Oni su moć kretanja naših tela, ali mi im dajemo tako malo poštovanja.

101 Foot Clinic
  • ZAKAŽITE PREGLED

    Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.

  • POZOVITE NAS