SAČUVAJTE KOLAGEN I PODMLADITE VAŠA STOPALA

SAČUVAJTE KOLAGEN I PODMLADITE VAŠA STOPALA

Naša stopala nas nose čitavog života,i trpe veliko opterećenje,nošenjem elegantnih cipela,preko trčanja i bosog hoda preko leta.

Kao što se formiraju bore na licu i staračke pege na dlanovima,i stopala počinju da pokazuju znake starenja kako godine prolaze. Koža koja je nekad bila glatka i nežna postaje suva,gruba,ispucala. Tkivo na stopalima se istanjuje i hod može postati otežan i bolan.

Donji deo naših stopala poseduje sloj koji čini masno tkivo,kao masno jastuče. Ovi masni jstučići obezbedjuju apsorpciju pritiska prilikom hoda,trčanja,igranja ili bavljenja sportom. Ovaj sloj takodje štiti kosti,zglobove,ligamente,krvne sudove i nerve na stopalu. Bez ovog masnog jastučeta hod bi bio izuzetno bolan. Zidovi masnog jastučeta sastavljeni su od kolagena i elastina. To su prirodni proteini koji se nalaze u čitavom organizmu i osnova su gradje kože,kostiju i vezivnog tkiva. Kolagen i elastin zaduženi su da kožu održavaju čvrstom,glatkom i elastičnom. Starenjem,dolazi do njihovog razgradjivanja i smanjene produkcije. Kao posledica toga zidovi masnog jastučeta slabe,smanjuje se sloj masnog tkiva što izaziva bol pri hodu.Koža postaje suva,naborana i ispucala.

Korišćenjem hidratantne kreme ili anti age kreme sa vitaminom B odličan je izbor. Kreme sprečavaju stvaranje nabora na stopalima,poboljšavaju elastičnost i čine kožu glatkom.Arkada krema bogata kolagenom i prirodnim uljima podmladjuje kožu i pruža dobru potporu stopalu.

Takodje možete i sami povećati produkciju kolagena u telu poboljšanjem ishrane i uvodjenje u svakodnevni meni jaja,ribu,semenke bundeve.