Laserski tretman glivičnih infekcija

Laserski tretman glivičnih infekcija
Laserska terapija je najnoviji, a već dokazano efikasni pristup u tretmanu gljivične infekcije noktiju. Jednostavna, bezbolna a delotvorna terapija laserskom energijom omogućava rast zdravog nokta samo nakon jednog tretmana. Laserski aparat emituje pulseve svetlosne energije sa tačno odedjenom jačinom,koje ubijaju patogene gljivice. Ne samo da se apsorbuje u nokatnu ploču nego laserska energija penetrira duboko do ležišta nokta gde je žarište infekcije što omogućava kompletno odstranjivanje patogene glivice. Ta mogućnost laserske energije stavlja laserski u vrhunski treman za onihomikozu.

Ali samo adekvatni laser i pre svega kontrolisani parametri mogu da obezbede optimalne rezultate i rast zdravog nokta. I pored toga što su gljivice uništene, za zdrav rast noktiju stopala, potrebno je par meseci da nokat izraste da bi se primetili vizuelni rezultati. Američki Biro za kontrolu lekova je odobrio upotrebu laserskih tretmana kao bezbedne i pre svega efikasne za tretman onihomikoze. Za razliku od lekova koji deluju sistemski i oštećuju Vašu jetru i bubrege, laser nema nikakvih sporednih efekata po Vaše zdravlje i potpuno je siguran i bezbolan.

U kliničkoj studiji, objavljenoj u American Journal of Dermatology, kod 88% tretiranih pacijenata javilo se izrastanje novog nokta posle samo jednog tretmana. Nakon pregleda nokta, i procene stepena i težine infekcije naši doktori specijalisti podologije, isplaniraće individualan tretman i odabrati laserske parametre za Vaš slučaj. Laserski tretman obično traje 30 min i izvodi se posebnim protokolom i manevrisanjem na noktima koji su oboleli da bi se postigli maksimalni rezultati. Kod nekih pacijenata ima rezultata i sa samo jednim tretmanom, a kod nekih se planira par tretmana koji se ponavjaju na 2-3 meseca ili se primjenjuje kombinovana terapija.